ساخت انواع آب نما /کرتین استیل و آکرلیک / Waterfall / Fountain / واتـرفـال:
تعـریف آبنـمــا:
آبنمـا یکی از اجـــزاء مهــم در مـعـمـاری ایـرانـی به ویژه در طـراحی خـانـه بــاغ های ایران به شـمـــار میـرفـتـه اسـت.
آبنماها در شهرها نمادی از رودها و چشمه سارها و نهرهای روان در دل دشتها و جنگلها و بیابانها هستند.
همچنین آبنماها با ایجاد چشماندازی زیبا و دلانگیز همراه با آوای خوش فراز و فرود مایع زندگی انسان [عنـصر آب] میتوانند در یک لحظه تمام رفتارهای بد روانی را از دل و جان شهروندان و رهگذران زدوده و به جای آن سرخوشی و شور و هیجان و شادی و آرامش را جایگزین خشم و اندوه و نگرانی و دلواپسی شهروندان و رهگذران نمایند.
از این رو امروزه در سراسر پهنه بسیاری از شهرهای پیشرفته کشورهای دنیا آبنماهایی ساخته شده از برای ایجاد شور و شادی و آرامش شهروندان، در دهههای گذشته به ویژه از سالیان دهههای ۲۰ تا ۶۰ خورشیدی بیشتر میدانها و پارکهای شهرهای ایران دارای آبنما شده بودند که از جمله میتوان به آبنماهای فریبنده بسیاری از میدانهای پایتخت ایران اشاره نمود.
آبنماهای میدان آزادی، ولیعصر، صادقیه، پارک شهر و… همچنین میدان فلکه آب مشهد و فلکه دانشگاه تبریز و میدان نماز شهرری و دیگر نقاط شهرهای کشور، ولی به فرنودی ناپسند ادامه ساخت آبنما در شهرهای ایران از میانههای دهه ۶۰ خورشیدی دچار ایستایی شد و هم اینک بسیاری از آبنماهای دیرینه کلانشهرهای کشور زدوده و نابود شدهاند که در اینباره میتوان به نابودسازی آبنمای بزرگ میدان ولیعصر تهران و فلکه دانشگاه تبریز اشاره نمود که در پی راه اندازی ایستگاه ترن شهری [مـترو] از میان برداسته شدند.
آبنما و استخر در باغهای ایران یکی از ضروریترین عناصر ایجاد باغ بودهاست.
استخر باغهای قدیمی دارای عمق زیاد و چندین فواره بودهاند از جمله استخر باغ بزرگ هزار جریب که در دوره صفویه در اصفهان احداث شد و پانصد فواره داشت.
تاثـیر آب نمـا در روح و روان
انسان مجموعهای است پیچیده از روح و ذهن و جسم. همانگونه که جسم آدمی به غذا نیازمند است، ذهن و روح او نیز طالب عناصری است که به او آرامش بخشد.
در جامعه شهری که ساختمانهای بلند و زندگی ماشینی همه مناطق را احاطه نـموده؛ ایجـاد جلوه های زیبا و بکارگیری هــنر، بهترین پناه برای روح خسته و آرامش طلب آدمی محسـوب میگـردد.
امروزه در شهرها شاهد عناصری با بافت سخت مثل بتن و … به جای عناصر طبیعی [پوشش گیاهی] هستیم.
حرکت و جریان آب بهمراه موسیقی، در جلوه بیشتر فضای سبز نقشی قابل توجه دارد.
میتوان آب را به صورت جویبار و چشمه برای نقاط آرام و بی سر و صدا و به صورت آبشار و فوارههای بزرگ برای نقاط پرازدحام و شلوغ طراحی کرد.
استخر و حوض آب نمــا:
حوضچهها یا حوضهای کمعمق که اغلب در آنها فوارههای متعدد و چراغهای رنگین تعبیه میشود به آبنما معروف هستند.
عمق آنها تا ۶۰ سانتیمتر است و برحسب شکل و فرم طراحی شده، با مصالح ساختمانی مختلف ساخته میشوند. گاهی در کناره آنها از لکههای گلکاری یا جعبههای گل استفاده میکنند. میتوان در داخل یا کنار آلاچیقها آبنماهای کوچکی احداث کرد.
از سالیان دهه بیست تا واپسین سالهای دهه پنجاه خورشیدی بسیاری از میدانهای شهرهای بزرگ کشور دارای حوض و استخر مدور همراه با فوارههای فراوان و آبنماهای طراوت افکن شدند، در بستر میدانهای اصلی پایتخت (تهران) از دیرباز آبنماهای دلانگیزی ساخته شده بود .
از جمله زیباترین آبنماهای طراحی شده مربوط به میدان ولیعصر تهران بود با فوارههای بسیار بلندی که از صدها متر آن سو تر نمایان میشد.
یا آبنماهای زیبای واقع در میدان ونک، فلکه صادقیه، میدان آزادی، تجریش، هفت حوض، فلکه بازار دوم نازیآباد و..
و نیز در کنار میدان ولیعصر تهران و در بین بلوار الیزابت (کشاورز) چشمه ساری جاری بوده که آب آن از رودخانه کرج واقع در مرکز تهران سرچشمه میگرفته، هماکنون در بین کلانشهرهای توسعه یافته شهر تبریز یکی از فقیرترین شهرهای کشور بلحاظ بودش آبنما در پارکها و میدانها میباشد.
به گونهای که از سال ۱۳۸۸ بنابدلایلی پیچیده و بدستور شهردار وقت در وهله نخست آبنمای فرهنگیترین مکان شهر تبریز (فلکه دانشگاه) زدوده شده و پس از آن تعداد قابل توجهی از میدانها همراه با آبنماهای قدیمی که داشتند نابود شده و همزمان با کوبیده شدن میدانهای آبنمادار شهر تبریز، استخر میانی و آبنمای دیرپایترین پارک عمومی شهر (باغ گلستان) و دیگر پارکهای تبریز نیز از میان برداشته شد
انـواع فـواره هـا:
فواره تنها نمایشی از زیبایی آب نیست، بلکه در روزهای خشک و گرم تابستان، رطوبت هوا را افزایش میدهد و فضای دلپذیری فراهم میسازد.
خلاف تصور همگان، فوارهها الزاماً مصرفکننده آب نیستند. میتوان به وسیله یک پمپ شناور، آب استخر یا حوضچه را به گردش درآورد.
فوارهها به سه گروه اصلی تقسیم میشوند:
- فوارههای پرتابی Spray
- فوارههای ریزشی Spill
- فوارههای جهنده Splash
در مناطقی که در معرض وزش باد قرار دارند، استفاده از فوارههای کوتاه و نیرومند مناسبتر است.
ارتفاع فوارهها نباید بیش از فاصله منبع فواره تا لبه استخر باشد. بر پایه یک قانون تجربی، قطر استخر یا حوضچه آب، باید دست کم دو برابر ارتفاع آب فواره باشد. اگر سر فوارهها پایینتر از سطح آب تعبیه شود، زیبایی بیشتری دارد. مگر اینکه از اشکال و مجسمههای خاصی برای ایجاد فواره استفاده شود.
برای نمایش فوارهها در شب از چراغهایی در زیر محل ریزش آب استفاده میکنند که بایستی با اصول نورپردازی در آب مطابقت داشته باشد.
تابش نور از پایین به بالا و تنظیم میزان آن، باعث انعکاس حرکات آب در محوطه اطراف و روی شاخ و برگ گیاهان میشود و زیبایی خاصی به محیط میبخشد.
در صورت وجود گیاهان آبزی یا ماهی در استخر، باید در نصب فوارهها دقت شود. برای نیلوفرهای آبی تلاطم سنگین آب مضر خواهد بود. اما اکسیژن فراوان حاصل از آب فوارههای بلند برای ماهیها مفید و مطلوب است.
دسته بندی آبـنـما هـا
-
آبــنـمــا مسـتـقــر [static fountain]:
از سادهترین نوع آبنما میباشد که فقط یک حرکت را ایجاد میکند و به وسیله پمپ راه اندازی میشود. پایه آبنمای مستقر فوارهها میباشد که میتوان بر اساس محیط پیرامونی طراحی و اجرا شود.
-
آبنــمـا غـیـر مســتقــر [Animated fountain]:
آبنمای غیر مستقر بر پایه حرکت آب است که با توجه به تکنولوژیهای اخیر میتوان به صورت الکتریکی و مکانیکی ساخته شود. حرکت برگشت آب در این نوع آبنما قابل کنترل نیست.
بنقل از ویکی پدیا/ آبــنما
تعــریـف کـلــی آب نـمـــا
آب نما ها نمایشی از چشمــه و آبشــار است که به صورت مصنوعی در مـحیط خانــه و یا فضا های باز شهری استفـاده میـگــردد و باعث ایجــاد آرامش و زیــبایی در فضــای خانه و لطافت هوای کوهســار در محیط های باز شــهـری میشود..
همچنین آبـنــمـا ها نسبت به ابعـاد مـحـیط و سلیقه افــراد با اشــکال و مــتـریــال های مخـتلـف طــراحــی و اجـــراء میگردد.
گــروه پرشـین اسـتخـر؛ متـخـصـص در طـراحــی و اجــراء آبـنـمـــاهای سـنگــی, صـخــره ای, سـرامـیکـی و شـیـشـه ای
نمونه طراحی و ساخت آب نما / واترفال / کرتین استیل و آکرلیک / پرده آب
پرشین استخـر، طـراح و سـازنده انواع آب نما در سراسـر کـشــور
◄ بمـنظـور آگاهــــی از هـــزینــه سـاخت اسـتـخـرهای عمــومی و خــانگــی، لـطــفـاً بـه بخــش اسـتعــلام قـیمـت سـاخت استـخــر مــراجعـه و یا با شـماره هـای درج شـده تمـاس حــاصــل فـرمــائیـد..
091284.00.911
شـــش رقمــی
021.284.286
021.284.22.911
021.284.23.911
صفـحـه رســمی پرشیـن استـخــر در ایــنسـتـاگــــرام..
پرشین استخـر، اجراء صفـر تا صد انـواع اسـتـخـر در سراسـر کشـور با هزینـه واحد و ارائـه بیـمـه نامـه رسـمی..
برآورد هـزینه اجـراء یا “ساخت از صفـر تا صـد” استخـر شنا، بر اسـاس مـترمربع امکان پذیر نیسـت. [شــامل کـلیه هزینه ها، مانند سرامیک و تصـفیـه]
در واقـع هـزینۀ کـل اجـراء هـر متـرمربـع از یک استخـر، نسبت به ابعـاد بزرگـتر یا کوچکــتر از آن قـابل تـعـمیـم نمـیباشـد..
بطور مثال: چنانچه هزینه تقریبی اجراء از گودبرداری تا مرحله بهره برداری کامـل از یک استخر شنا بهمراه نصب تاسیسات تصفیه و سرامیک؛ با ابعاد 6 * 3 متـر با عمق میانگین 1.6 متر، معـادل 100 میلیون تومان در نظـر گـرفته شود[بفـرض]؛ امــا هرگـز هزینه اجراء استخری با ابعاد 2 برابر؛ به 200 میلیون نخـواهد رسید..
زیرا بخشی از هزینه ها در هر دو مورد به طورتقریبی یکسان میباشند.
مانند هزینه اجراء تاسیسات / هزینه لوله اتصالات و شیرآلات اتاقک تاسیسات / هزینه تجهیزات تصفیه [با اختلاف اندک] و..
اما میتوان صـرفــاً برخی از هزینه اجراء بخشـهای مربوط به مراحل ساخت استخر را بر اساس مترمربع محاسبه نمود.
مانند اجراء آرماتوربندی / اجراء سیمانکاری و نصب سرامیک و..
Comment on this FAQ
در حال حاضـر، بر اساس آخرین مطالعات و بررسی ها در حوزه تکـنولوژی تولید لوله های پلیمری در سـراسر دنـیا؛
لوله های یو پی وی سی U-PVC می باشد.
مناسب ترین و مقاوم ترین متریال قابل استفاده در سیستم لوله کشی تصفیه و گرمایش استخر و جکوزی ،
از میان کلیه لوله های فشار قوی مشابه موجود در بازار، محسوب میگـردد.
Comment on this FAQ
بهترین نوع یا برند کاشی و سرامیک استخر و جکوزی در حال حاضر برند سرامیک البرز میباشد.
با توجه به تجربیات تیم اجرائی پرشین استخر و سایر سازندگان استخر و جکوزی، کاشی البرز از دوام و کیفیت قابل قبولی برخوردار میباشد.
انواع دیگری از کاشی و سرامیک استخری موجود در بازار ایران ؛ که تعداد آنها نیز انگشت شمار است، عموما تا به این لحظه موفق به جلب رضایت مشتریان نشده اند.
البته برخی محصولات ایرانی اخیرا سرامیک هایی ویژه استخر و جکوزی، با ظاهری زیبا تولید نموده اند.
اما تنها با گذشت چندین سال از استفاده آنها، میتوان راجع به ماندگاری و کیفیت آنها نظر قطعی داد.
Comment on this FAQ
پاسخ “پـرشـین اسـتخـر“، بطـور خلاصـه: نحـوه اجراء استخر های بتنی به این ترتیب میباشد: ابتدا جهت هموار سازی بستر کاسه استخر، دیواره های استخر، بلوک چینی و کف بتن مگر اجرا میشود.
سپس در مرحله اجراء فونداسیون؛ 2 لایه شبکه مش، توسط آرماتور [ A3 آجـدار، تیـره] در کلیه بخشهای کف و دیواره ها بسته میشود. [اصطلاحا آرماتوربندی]
در مرحله بعد ؛ بستن قالب های بتن بصورت 2 طرفه یا یک طرفه، انجام میپذیرد. بین 2 لایه شبکه مش، لوله گذاری های دهش / مکش سیرکوله آب استخر، توسط لوله U-PVC اجراء میگردد.
سپس بتن ریزی انجام و پس از خشک شدن بتن، قالبها باز شده و کاسه استخر آماده سیمانکاری، آب بندی نهائی و نصب سرامیک میباشد.